Matematik

vinkelret vektorer

01. maj 2018 af 2gange (Slettet) - Niveau: A-niveau

hejsa har fået stillet følgende opgave.

Givet vektorerne a(4,3) og b(7,-4). Beregn tallet c således , at vektoren c(3,c) står vinkelret på vektoren a-b.

har ikke fået sådan en opgave før så jeg er i tvivl om hvordan man kommer frem til resultatet. så hvis nogle kunne hjælpe kunne være dejligt.

btw vektoren er med tykt sort skrift da jeg ikke ved hvordan ellers jeg skulle skrive det her inden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2018 af janhaa

\vec d=\vec a - \vec b= [3, -7]\\ \vec c\perp \vec d\\ \vec c \cdot \vec d=0\\ (3,c)*(3,-7)=0\\ 9-7c=0\\ c=9/7


Svar #2
01. maj 2018 af 2gange (Slettet)

#1

\vec d=\vec a - \vec b= [3, -7]\\ \vec c\perp \vec d\\ \vec c \cdot \vec d=0\\ (3,c)*(3,-7)=0\\ 9-7c=0\\ c=9/7

hejsa tak for hjælpen , men hvor får du det -7 fra? når jeg regner a-b ud så får jeg [3,7]

og hvad stå d helt præcist for :P ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

d står for a-b

a-b = (-3,7),  som dog er parallel med (3,-7), så begge kan bruges.


Skriv et svar til: vinkelret vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.