Matematik

gennemsnitsfart

02. maj 2018 af jasmina9011 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

er gennemsnitsfart beregning ikke bare km / tid ?

eks cykler jeg 3 km til min skole, og det tager 10 min?

3/ 10 ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2018 af ringstedLC

Ikke helt. Vi benævner ofte fart med km/t eller m/s, men ikke med km/min.

Derfor siger du:

\begin{align*} \frac{3\cdot 60}{10}=18\;km/t\\\\ \frac{3\cdot 1000}{10\cdot 60}=5\;m/s \end{align}


Svar #2
02. maj 2018 af jasmina9011 (Slettet)

#1

Ikke helt. Vi benævner ofte fart med km/t eller m/s, men ikke med km/min.

Derfor siger du:

\begin{align*} \frac{3\cdot 60}{10}=18\;km/t\\\\ \frac{3\cdot 1000}{10\cdot 60}=5\;m/s \end{align}

Tak for hjælpen.

Men hvad nu, hvis der bliver spurgt om hvor lang tid det tager mig at cykle de 6 km hvis jeg cykler med en gennemsnitsfart på 24km/t. Skal jeg så bare bruge den sidste beregning??


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. maj 2018 af Eksperimentalfysikeren

Du kan regne ud, hvor mange timer, det tager, også regne det om til minutter.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. maj 2018 af PeterValberg

#2

6 km med en (gennemsnitlig) hastighed på 24 km/t....
Prøv lige at kigge lidt nærmere på tallene, så vil du
opdage, at 6 er en fjerdedel (1/4) af 24, så hvis du 
kan cykle 24 km på 1 time, mon det så ikke tager
en fjerdedel time (et kvarter) at cykle de 6 km?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.