Matematik

Lidt usikker

04. maj 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

4. forklar betydningen  af a og b.

er det  ikke bare at a er antallet af elever og  b er stigning i procent pr.år

Vedhæftet fil: hvordan.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2018 af Mathias7878

Vækstraten er stigningen

B er antallet af elever til tiden x = 0

- - -

 

 


Svar #2
04. maj 2018 af hannah9 (Slettet)

så hvad er a så ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2018 af Mathias7878

Når der i en eksponentiel udvikling spørges ind til, hvad konstanten a betyder, skal du altid bruge vækstraten til at forklare betydningen af a.

- - -

 

 


Svar #4
04. maj 2018 af hannah9 (Slettet)

så   B er antallet af elever til tiden x = 0 og a er stigningen med 1,043 hvert år?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2018 af Mathias7878

Nej a betyder ikke noget som helst. Det er vækstraten, der har en betydning. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2018 af Mathias7878

Læs f.eks.

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/eksponentiel-udvikling

- - -

 

 


Svar #7
04. maj 2018 af hannah9 (Slettet)

 så B stiger med 83,43 hvert år ? forstår det ikke helt 


Svar #8
04. maj 2018 af hannah9 (Slettet)

83,96..


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2018 af Mathias7878

Hvad er y og x?

- - -

 

 


Svar #10
04. maj 2018 af hannah9 (Slettet)

x er antal år og y er antallet af elever ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
04. maj 2018 af Mathias7878

b = antallet af elever til tiden x = 0, dvs. b betyder, at til tiden x = 0 år, så er der 83.96164 elever (enhed skal bruges her)

a = 1.043930 hvoraf vækstraten er

r = a-1 = 1.043930-1 = 0.43930 = 4.3930 %, dvs. antallet af elever stiger med 4.3930 % hvert år. 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Lidt usikker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.