Matematik

Bestem tallene n og p

05. maj 2018 af sunrisepulp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, sidder og læser til eksamen, og undre mig over denne opgave:

På et skib med 600 folk, er der 3 ud af 5 kvinder.

En stikprøve bliver lavet på 10% af folkene.

Den stokastiske variabel X angiver antallet af kvinder i stikprøven, det antages, at X binomialfordelt med antalsparameter n og basissasyndlighed p.

Bestem tallene n og p.

Så jeg tænkte først at det var n = 600 og p = 0.10.

Men det var lidt for simpel, så tænker at man skal bruge formlen:

p = x / n

Hvor x så er 3 og n så er 600 selvfølig? Eller hvordan? :)

Det er til delen uden hjælpemidler så ingen wordmat eller excel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2018 af AMelev

Stikprøven er på 10%, så n må være 60.

p er P(kvinde) = 3/5 da der er 3 ud af 5, der er kvinder.


Svar #2
05. maj 2018 af sunrisepulp (Slettet)

Ah okay kan godt se det nu, rimelig simpel :), tusind tak.


Skriv et svar til: Bestem tallene n og p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.