Matematik

bestem koordinatsættet

06. maj 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle sidder og laver matematik, men er gået i stå i 1 opgave uden hjælpemidler.

En funktion f er bestemt ved
f(x)=x^2-4x-5.
Bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen.

hvad vil spørgsmålet i det hele taget sige og derneæst hvordan regner jeg det ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2018 af mathon

skæringspunkter med førsteaksen
kræver:
                 \small y=x^2-4x-5=0

      \small L\o s
                        \small x^2-4x-5=0

      \small \begin{matrix} \! \! \! a=1\\ \, b=-4 \\ c=-5 \end{matrix}


Svar #2
06. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

Så ligningen give 0?


Svar #3
06. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

skal man ikke bare regne diskraminanten ud og så finde ud af hvor mange løsninger den har og så udfra det finde skæringspunktet ved hjælp af nogle andre formler


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2018 af mathon

Du skal beregne x-værdierne
og efterfølgende indsætte disse i \small y=x^2-4x-5=0 for at beregne de koordinerede y-værdier, så
du har skæringspunkternes koordinater (x,y).

For at beregne x-værdierne skal du ganske rigtig bruge værdien af diskriminanten:

                \small x=\frac{-5\pm \sqrt{d}}{2a}


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2018 af mathon

korrektion:

For at beregne x-værdierne skal du ganske rigtig bruge værdien af diskriminanten:

                \small \small x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}


Skriv et svar til: bestem koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.