Matematik

En funktion f er bestem ved - hjælp!?

06. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen! 

Jeg er gået i stå ved en opgave og jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal løse opgaven. Jeg håber at der er nogle der kan hjælpe mig. Opgaven er vedhæftede :) 

Tak på forhånd :) 

Vedhæftet fil: Opgave 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2018 af AMelev

Slå tangentligningen op og indsæt (x0 = 0).


Svar #2
06. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Det har jeg prøvet men det jeg får giver ingen mening 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2018 af AMelev

Læg op, hvad du har lavet, så går vi videre derfra.


Svar #4
06. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Kan du måske hjælpe mig lidt mere? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2018 af AMelev

Gerne, når du har lagt det op, du har lavet.


Svar #6
06. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Altså jeg har slettet det hele og er ved at starte om igen, men kan du måske give mig et lille hint? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2018 af StoreNord

f(x) er en produkt-funktion. Differentièr den.
Du behøver ikke at reducere den så fint. Bare indsæt x=0 i den.


Svar #8
06. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Altså jeg har startet med at diffinere min funktion i Nspire 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. maj 2018 af StoreNord

Dèt lyder for svært.


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. maj 2018 af AMelev

#8 Fint, så benyt Nspire til at differentiere den. Mennnnn, har du husket at bruge matematikskabelonen e... og ikke e på tastaturet (e skal vises med fed skrift)? 

Vedhæftet fil:Udklip_2.JPG

Svar #11
06. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Jeg får tangentligningen til at blive 1-3*x er det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. maj 2018 af StoreNord

Nej.


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

#11

Jeg får tangentligningen til at blive 1-3*x er det rigtigt? 

Læg det op du har lavet


Svar #14
06. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Her er det jeg har lavet

Vedhæftet fil:Opgave 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #15
06. maj 2018 af ringstedLC

For en anden gangs skyld; i stedet for at slette det, du har lavet og så bare skrive opgaven ind i et Worddokument (som vi tidligere har bedt om, at I undlader) og så bede om hjælp, så vedhæft et billede fra Nspire eller lign. af det du har lavet, så vi kan se, hvad der går galt.

a) Differentier f (produktreglen)og sæt P ind i tangentligningen.

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/tangentens-ligning

b) Find ekstrema, lav sildeben osv. som det blev forklaret i:

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1791677

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/monotoniforhold


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvis du har defineret f(x) i NSpire og også x0 := 0, så kan du finde tangentligningen ved at skrive
   y = tangentLine(f(x), x = x0)

Bemærk: 1-3*x er et udtryk og ikke en ligning


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. maj 2018 af AMelev

Tangent y:=df(x0)·(x-x0)+f(x0) = 12·x-11

Af en eller anden grund er din f(x0) forkert, f(x0) = -11, ikke 1, som du får.
Din df(x) er også forkert df(x) = (−x2+x+12)·e−x

Prøv lige at slette x0-værdien og f(x)-værdien med ordrerne "delvar x0" og "delvar f", og så definere dem så igen..


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. maj 2018 af Anders521

f ( 0 )  =  ( 0 2 + 0 - 11 ) *  e -0- 11 

f ' ( x )  =  ( 2x+1 ) * e -x + (x 2 + x -11 ) * ( - e  - x )

f ' ( 0 )  =  ( 2*0 +1) * e -0 + (0  2+ 0 -11) * ( -e - 0 )  =  1 + 11  =  12

y  =  f ' ( 0 ) * ( x - 0 ) + f ( 0 )   <=>   y  =  12 * ( x - 0 ) + (-11)

                                               <=>   y  = 12x - 11


Skriv et svar til: En funktion f er bestem ved - hjælp!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.