Matematik

andengradsligning

07. maj 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan kan man bruge tangenthældningen til at redgøre hvad b's betydning er i an andengradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2018 af StoreNord

Tangenthældningen i x=0 er netop  b.


Svar #2
07. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

Ja, men jeg mener hvordan man bruger den udover der


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2018 af AMelev

NB! 2.gradspolynomium - det er en funktion, ikke en ligning

f(x) = a·x2 + b·x + c
f '(x) = 2a·x + b ⇒ f '(0) = b, altså er tangenthældningen b i x = 0. Det er b's grafiske betydning.
Ud fra det, kan du på parablen nogenlunde sjusse dig til værdien af b - eller i det mindste fortegnet for b.


Svar #4
07. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

ja så hvordan forklare man det? altså bare fortegnet for b for hvilken som helt parabel i et gradspolynomium?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2018 af StoreNord

I en andengradsligning er b koefficient til 1. grads-ledet.                        ?


Svar #6
07. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

nej, bare glem det tror ikke i fortsår mig


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2018 af AMelev

Kan dette hjælpe?
I Fig. 1 og Fig. 4 er tangenten i x = 0 aftagende, så b = tangenthældningen er negativ.
I Fig. 2 og Fig 3 er tangenten i x = 0 voksende og har demed positiv hældning, så b > 0.

Vedhæftet fil:Udklip_2.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. maj 2018 af AMelev

Supplerende bemærkning:
Hvis parablen er voksende i området om x = 0, er tangenten i x = 0 også voksende, og så er b > 0.
Har parablen toppunkt i x = 0, så er der vandret tangent i x = 0, og så er b = 0
Er parablen aftagende i området om x = 0, er tangenten i x = 0 også aftagende, og så er b < 0.


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.