Matematik

Omdrejningslegemer

08. maj 2018 af Stræbende - Niveau: A-niveau

Et firma fremstiller et nyt produkt, et pukkelbump. Dette kan beskrives som en punktmængde, der er drejet 360 grader om y-aksen. Punktmængden afgrænses af x-aksen, y-aksen, linjen x = 0,55 og grafen for funktionen:

g(x) = 0,03*cos(a*x)+0,03

4. Beregn a i funktionen g(x), når højden på kanten af bumpet skal være 5 mm og diameteren er 1,10 meter

Hvordan gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2018 af mathon

Hvilke enheder er benyttet i g(x) = 0,03*cos(a*x)+0,03?


Svar #2
08. maj 2018 af Stræbende

Længdeenheden overalt i opgaven er meter.

dvs. 5 mm = 0,005 m


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2018 af ringstedLC

Jeg går ud fra, at pukkelbumpet er af denne type:

Da perioden i den trig. funktion er diameteren af bumpet fås:

\begin{align*} g(x)&=0.03\cdot \cos\left ( a\cdot \frac{2\pi}{1.1}\cdot x \right )+0.03\\ g(0.55)&=5\cdot 10^{-3}=0.03\cdot \cos\left ( a\cdot \frac{2\pi}{1.1}\cdot 0.55 \right )+0.03\\ a&=\;? \end{align}


Skriv et svar til: Omdrejningslegemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.