Matematik

Trigonometri opgaver

09. maj 2018 af kamal2001 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har en opgave om trigonometri, og har problemer med at løse det. Kan jeg muligvis få en smule hjælp, og nogle mellemregninger, så jeg kan forstå det til en anden gang? Er nemlig helt blank omkring dette.

Opgave 1

Bestem vinklerne i en retvinklet trekant når du kender sidelængderne

a=5cm

b=12cm

c=13cm

Opgave 2

Bestem værdien af tangens til vinkel A (tan A) i en retvinklet trekant hvor følgende mål er opgivet.
a=10cm

c=14cm

cos(A) 0.70

vinkel C = 90 grader

Opgave 3

Fastlæg geometrien i den eller de trekanter der har følgende mål.

a=12cm

b=19cm

vinkel B = 42 grader

Bestem arealet af trekanten/trekanterne

Opgave 4

Model kan findes på følgende link: https://imgur.com/a/WVkuegq

Figur 3 viser en retvinklet trekant ABC. Siderne AB og AC tangere den indskrevne cirkel i punkterne P og Q. Den indskrevne cirkel har radius r = 5 og centrum i punkt O.

a) Bestem afstanden ¦OA¦.

b) Bestem vinkel A

c) Bestem trekantens areal.

Opgave 5

Model kan findes på følgende link: https://imgur.com/a/WVkuegq

Ovenstående figur viser et tværsnit af et vandrør. Røret har en diameter på 120 cm, og længden L er 85 cm.

Hvor højt er  vandrøret over jorden (angivet med h på tegningen)?

Hvad er arealet af tværsnittet der ligger under joden?

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Opgave 5.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2018 af mathon

Opgave 1
                    
Brug cosinusrelationen på vinkelform:

                    \small \angle A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2\cdot b\cdot c} \right )

                    \small \angle B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2\cdot a\cdot c} \right )

                    \small \angle C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2\cdot a\cdot b} \right )


Svar #2
09. maj 2018 af kamal2001 (Slettet)

Hvad vil udregningen være til sidst. Er vildt forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2018 af mathon

specifikt for en retvinklet trekant:

Opgave 1
                       
\small \small A=\tan^{-1}\left ( \frac{a}{b} \right )

                       \small B=\tan^{-1}\left ( \frac{b}{a}\right)

                       \small C=90\degree


Svar #4
09. maj 2018 af kamal2001 (Slettet)

Hvad?? Er det svaret jeg skal skrive ind???


Svar #5
09. maj 2018 af kamal2001 (Slettet)

Opgave 1 løst.

Er igang med opgave 2


Svar #6
09. maj 2018 af kamal2001 (Slettet)

Skal aflevere om 20 min. Nogen der kan hjælpe mig???


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2018 af mathon

Opgave 2
                      \small \tan(A)=\frac{a}{b}=\frac{a}{\sqrt{c^2-a^2}}


Svar #8
09. maj 2018 af kamal2001 (Slettet)

Opgave 2 løst.

Mangler hjælp til de sidste 3. Har kun 10 min tilbage.


Skriv et svar til: Trigonometri opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.