Matematik

Differentialkvotient på lommeregner?

10. maj 2018 af sunrisepulp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave hvor jeg skal finde grafens ekstrema ved en funktion:

f(x) = 2x^2 - 2 * in(x)

Jeg ved jeg skal så bruge noget udregninger med Differentialkvotient på lommeregner:

d / dx (2x^2  -  2  *  in(x))

Hvor jeg bagefter skal tage det jeg for her og isolere x med min lommeregner igen:

solve(=0,x)

Men synes ikke jeg kan få min lommeregner eller nogle programmer til at lave uregningerne for mig?

Jeg har både Maple, Wordmat og Excel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

I maple:

Vedhæftet fil:maplle.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2018 af mathon

            Define \; f(x)=2x^2-2\ln(x)
            Define \; g(x)=d(f(x),x)
             \textup{solve ( g(x)=0,x)}

           


Svar #3
10. maj 2018 af sunrisepulp (Slettet)

Forstår det ikke helt rigtig hvor og hvad jeg skal sætte ind hvor, kan du hjælpe mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2018 af Anders521

Èn måde at differentiere i Maple er ved at bruge diff-funktionen. f.eks.

diff ( 2x 2 - 2ln(x) , x )


Svar #5
10. maj 2018 af sunrisepulp (Slettet)

#4

Èn måde at differentiere i Maple er ved at bruge diff-funktionen. f.eks.

diff ( 2x 2 - 2ln(x) , x )


Lige det jeg ledte efter, tak!


Skriv et svar til: Differentialkvotient på lommeregner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.