Matematik

hjæææælllppppp

13. maj 2018 af Rahw02 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvilket af sodavandstilbudene givr den billigse literpris?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2018 af Mathias7878

Du kan opstille tre ligninger og i hver ligning isolere den ukendte variabel x, som er prisen for en liter:

\small 0.3\cdot x = 19

\small 0.4\cdot x = 19

\small 0.5\cdot x = 19

hvor du så kan isolere x i hvert at tilfældene.

Som hovedregel kan man dog anvende, at jo større en sodavand man køber, desto billigere bliver det i længden. Derfor kan man allerede gå ud fra, at den halve liter sodavand er den billigste, man kan købe, hvis man ønsker at købe en liter. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2018 af StoreNord

#0    Hvad er billigst?:           19*10/3         21*10/4           24*10/5


Skriv et svar til: hjæææælllppppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.