Fysik

Luftfugtighed

14. maj 2018 af æskemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven ses herunder. Hvordan gribes den an? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Den relative luftfugtighed er defineret som

relativ fugtighed = pv / psat

hvor

pv:  partialtrykket af vanddampen i luften

psat: mætningstrykket af vanddamp i luften ved samme temperatur

Da der kun er vanddamp i ovnen og trykket i ovnen er atmosfæretryk, er vanddampens partialtryk lig med atmosfæretrykket, pv = 101,325 kPa. Vands mætningsdamptryk ved 200oC kan jeg finde i en tabel til psat = 1554,9 kPa. Så vi har

relativ fugtighed = 101,325 kPa / 1554,9 kPa = 0,0652 = 6,52%


Svar #2
14. maj 2018 af æskemi (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Luftfugtighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.