Matematik

matematik c

14. maj 2018 af katkat12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

sidder med dette spørgsmål altså b, nogle der kan hjælper?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2018 af ringstedLC

Når populationen fordobles på 5 døgn og f(0) = 4 fås f(5) = 2 * f(0)


Svar #2
14. maj 2018 af katkat12 (Slettet)

hmm altså forstår ikke lige helt, opgaven lyder jo på "Giv en begrundelse for, at populationen vokser med mindre end 20 % pr. døgn"


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2018 af mathon

          \small \small f(x+n\cdot 5)=2^n\cdot f(x)


Svar #5
14. maj 2018 af katkat12 (Slettet)

altså b ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2018 af mathon

b)
          \small \small 2=a^{X_2}

          \small 2=a^{5}

          \small 2^{\frac{1}{5}}=a=1+r=1+p\cdot 10^{-2}

          \small 1.1487=1+p\cdot 10^{-2}

          \small 0.1487=p\cdot 10^{-2}

          \small \small p=0.1487\cdot 10^2=14.87<20


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2018 af ringstedLC

Undskyld, havde overset b'et i #0.

Hvis populationen skulle vokse med 20%: 

\begin{align*} f_{(20\%)}(x)&=4\cdot (1+0.2)^x\Downarrow\\ f_{(20\%)}(5)&=4\cdot 1.2^5=9.95>f(5)=8 \end{align} 


Svar #8
14. maj 2018 af katkat12 (Slettet)

Okay nu gav det mere mening men hvordan kunne man formulere det til tekst uden det ville blive for inviklet

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2018 af mathon

Vækstprocenten pr. døgn er 14.87%, som er mindre end 20% pr. døgn.


Svar #10
14. maj 2018 af katkat12 (Slettet)

Prøver at fikse noget sammen, tak for hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. november 2018 af signa123321

Har også problmer med opgave b. Kan #6 evt forklares mere uddybende? hvad de forskellige trin betyder, og hvor de forskellige værdier kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. november 2018 af oppenede

#11 Du kan prøve at lade startstørrelsen, 4, stige med 20%  5 gange og så konstaterer at det giver for meget.


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. november 2018 af signa123321

Tusind tak. Nu har jeg ihvertfald svaret på opgaven, så kan det være at min lære evt. kan forklare mig den anden metode der bliver nævnt længere oppe. Men tak for hjælpen!


Skriv et svar til: matematik c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.