Matematik

GeoGebra

17. maj 2018 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Tegn ABC, når det er givetat A= 40 grader ha= 10 og va = 12

Hvordan laver man det på geogebra? hjælp mig :( 

v er vinkelhalveringslinjen og h er højden


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2018 af Soeffi

#0. 

Vedhæftet fil:trekant.png

Svar #2
17. maj 2018 af Aleynaa

Kan du give mig en vejledning til hvordan du har gjort ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2018 af Soeffi

#2 Det kræver en anden tegning

1) Gennem punktet A trækkes to rette linjer med en indbyrdes vinkel på 40°.

3) Vinklen halveres med linjen va

4) Med A som centrum tegnes en cirkel (cv) med radius 12. Skæringspunktet mellem denne cirkel og va kaldes D. Dette punkt ligger på BC. Den rette linje gennem BC kaldes a.

5) ha er vinkelret på a. ha's fodpunkt (E) ligger på en cirkel (ch), der har centrum i A og radius 10. Dermed er a en tangent til ch, der går gennem D. 

6) Der, hvor a skærer de rette linjer fra (1), ligger B og C.

Vedhæftet fil:trekant2.png

Skriv et svar til: GeoGebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.