Matematik

vilkårlige trekanter

18. maj 2018 af GymLiv (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. Er fået denne opgave som lektie. Opgavet er vedhæftet som billede. Det jeg umiddelbart tænker da emnet er vilkårlige trekanter er, at jeg skal dele parralelogramet op i 2 trekanter og sikkert bruge sinus relation. Men ved egentlig ikke helt hvordan jeg skal gribe opgaven an. Hvad tænker I?  :)

Vedhæftet fil: vt.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2018 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. maj 2018 af ringstedLC

Når vinklerne er ubekendte, bruges cosinusrelationerne:

\begin{align*} \cos(v_{ABC})&=\frac{\left ( \frac{218}{2} \right )^2+81^2-\left ( \frac{220}{2} \right )^2} {2\cdot \frac{218}{2}\cdot 81}\Rightarrow v_{ABC}=\;?^\circ\\ v_{A}&=\;?^\circ\\ \left ( h_2 \right )^2&=220^2+81^2-2\cdot 220\cdot 81-\cos(v_{A}) \Rightarrow h_2=\;?\\ v_{CBH}&=\;?^\circ\\ v_2&=v=v_{ABC}+v_{CBH}\Rightarrow v=\;?^\circ \end{align}


Skriv et svar til: vilkårlige trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.