Matematik

Reduktion

21. maj 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg øver opstilling af reduktionsopgaver. Burde jeg have opskrevet det anderledes? Her er nogle eksempler:

1. (p+q)^2-(p^2-q^2)-2pq=p^2+q^2+2pq-p^2+q^2-2pq=2q^2

2. (p+q)^2-2p(p-q)=p^2+q^2+2pq-2p^2-2pq=3p^2+q^2

3. (p-q)^2+2pq-q^2=p^2+q^2-2pq+2pq-q^2=p^2

4. (a+b)*(a-b)+b(b+2a)=a^2-b^2+b^2+2ab=a^2+2ab

5. (x+5)^2-25=x^2+25+10x-25=x^2+10x

TAK!


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

1. nej
2. p2 - 2p2  giver ikke 3p3
3. nej
4. nej
5. nej


Svar #2
21. maj 2018 af Egofaciens (Slettet)

Nå nej.. Det giver p^2. My bad!

Tak for rettelse!


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du har opskrevet det rigtigt nok.

Der er en lille fejl i 2:

(p+q)2 - 2p(p-q) = p2 + q2 + 2pq - 2p2 + 2pq = -p2 + q2 + 4pq


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.