Matematik

SRP-Spørgsmål

22. maj 2018 af Yzy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey!

Jeg skal i gang med at skrive en MINI-SRP og har fået nogle spørgsmål som jeg ikke rigtig forstår, så håber i kan hjælpe!

Jeg har fået 3 formler:

Så skal jeg redegøre for hvad disse abstrake begreber betyder, og hvordan de relatere sig til begreberne strækning s, hastighed v og acceleration a. Og komme med nogle fysiske eksempler..

Jeg ser ikke hvordan strækning, hastighed og acceleration har nået at gøre med disse 3 formler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2018 af mathon

fart:

                               \small v=\frac{\mathrm{d} s}{\mathrm{d} t}
acceleration:

                               \small a=\frac{\mathrm{d^2} s}{\mathrm{d} t^2}
                                 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2018 af mathon

Når accelerationen er a
er:
                               \small \small v=\int_{t_1}^{t_2}a(t)\, \mathrm{d} t

og
                               \small s=\int_{t_1}^{t_2}v(t)\, \mathrm{d} t


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2018 af mathon

er accelerationen
eksempelvis konstant
har du:
                              \small v=\int a\,\mathrm{d} t=at+v_0

                              \small s=\int (at+v_0)\,\mathrm{d} t=\tfrac{1}{2}at^2+v_0\cdot t+s_0
                     
     


Skriv et svar til: SRP-Spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.