Fysik

Karakteristik af glødepære

26. maj 2018 af NielsThoegersen - Niveau: C-niveau

Hej! :)

Hvad kalder man den form for graf, som der ses på følgende billede? Er det en potensfunktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2018 af PeterValberg

Det kunne det meget vel være..
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det kan være en potensfunktion: I=I0Ua, hvor a<1. Der kan også være tale om en forskudt logaritmefunktion: I=I0*ln(a(U-U0)) eller noget helt tredie. Hvis du kan opstille den tilhørende differentialligning, kan du muligvis identificere funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2018 af Eksperimentalfysikeren

Potensfunktionen skal nok være I = I0(U/U0)a. Ellers passer enhederne ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2018 af Jerslev

#1-3: Og til gymnasieniveau er der ikke noget funktionsudtryk for karakteristikken for en glødepære. Figuren fra #0 er taget fra FysikABbogen 2.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Karakteristik af glødepære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.