Matematik

Løse ligning med brøk

26. maj 2018 af Ua123 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at løse ligningen;

(4x-8)/3=-2(3-x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2018 af peter lind

gang ligningen med 3


Svar #2
27. maj 2018 af Ua123

På begge sider af lighedstegnet?

Svar #3
27. maj 2018 af Ua123

Og hvorfor med 3?

Brugbart svar (1)

Svar #4
27. maj 2018 af ringstedLC

#2: Ja. Du må "alt", bare du gør det på begge sider af lighedstegnet.

#3: Prøv og se hvad der sker.


Svar #5
27. maj 2018 af Ua123

Er det rigtigt? :)
4x-8= -6(3-x)
4x-8=-18+6x
4x-6x= 18+8
-2x= 26
x= 26/2= 13

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2018 af Mathias7878

Hvis du indsætter x = 13 ind i ligningen, skulle du så meget gerne give det samme på begge side. Hvis det ikke gør det, så er det ikke rigtigt.

- - -

 

 


Svar #7
27. maj 2018 af Ua123

Men det giver ikke det samme, når jeg regner den ud på CAS program får jeg x=5, det giver ikke mening... 


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Fejlen er mellem:
4x-8=-18+6x     <- rigtig
4x-6x= 18+8     <- forkert


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2018 af ringstedLC

I #5 kommer du med en udregning, hvorså #6 foreslår, at du indsætter facit i den oprindelige ligning og undersøger den.

Og hvad står der mere... , og hvad kan det kun betyde?


Svar #10
27. maj 2018 af Ua123

Perfekt! Mange tak for svaret! :) 


Skriv et svar til: Løse ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.