Matematik

regneforskrift (haster)

27. maj 2018 af Charlotte1864 - Niveau: 7. klasse

Hej, 

er der nigen der kan hurtigt se om jeg har løst denne opgave rigtigt?

Opgaven lyder: Ét æble koster 4 kr, 2 æbler koster 8 kr, osv

Hvad er regneforskriften?

Min løsning: 2*x-4 og kun regne for x=4, 8, 16, osv

Er der rigtigt lavet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2018 af Mathias7878

Kald y for den samlede pris (måles i kr) og x for antallet af æbler, så vil forskriften være y = 4x

- - -

 

 


Svar #2
27. maj 2018 af Charlotte1864

Mange tak!


Svar #3
27. maj 2018 af Charlotte1864

Hvordan kan jeg angive denne funktion som tekst: f(x)=2x-1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2018 af Mathias7878

Har du fået oplyst hvad f(x) og x er, eller skal du selv finde på noget? 

- - -

 

 


Svar #5
27. maj 2018 af Charlotte1864

jg skal selv finde på noget


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2018 af ringstedLC

#3

Hvordan kan jeg angive denne funktion som tekst: f(x)=2x-1?

Det er en lineær funktion med hældningen 2, der skærer y-aksen i (0, -1)

PS. I dit næste opslag vælger du lige det rette niveau, OK?


Skriv et svar til: regneforskrift (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.