Matematik

SRO

29. maj 2018 af Juliec10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal i min SRO forklar/bevise den mindste kvadrateres metode. Det har jeg gjort, men jeg skal også vise hvordan det kan bruges til eksponentiel regression. 

- Nogen der ved hvordan man kan gøre det? - Hvad kan man komme ind på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2018 af SuneChr

Den eksponentielle forskrift
y = bax
kan også udtrykkes v.h.a. logaritmer
log y = (log a)x + log b
som ligner den sædvanlige lineære forskrift
y = ax + b


Svar #2
29. maj 2018 af Juliec10 (Slettet)

Nårh på den måde, tusind tak!


Svar #3
29. maj 2018 af Juliec10 (Slettet)

Så man vil også kunne bruge den mindste kvadraters metode til eksponentiel regration?


Svar #4
29. maj 2018 af Juliec10 (Slettet)

regression*


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Når sammenhængen mellem x og y er eksponentiel så er sammenhængen mellem x og log(y) lineær:
    log y = log(a)*x + log(b)

Dvs. hvis du skal lave eksponentiel regression af sammenhængen for x og y, så kan du
bruge mindste kvadrateres metode for på x-værdierne og log(y)-værdierne.

Mindste kvadrateres metode giver dig så to tal (log(a) og  log(b)). For at bestemme a og b i  y = bax, så skal du derfor opløfte tallene fra mindste kvadrateres metode i 10'ende.


Skriv et svar til: SRO

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.