Matematik

Differential regning

29. maj 2018 af ElNino198 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne opgave? Har lavet a, men har problemer med opgave b???


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2018 af Mathian

Det er en differentialligning, niveau A. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2018 af AMelev

B-niveau? Så har du måske ikke de nødvendige værktøjer til rådighed?
men ellers skal du benytte dit CAS-værktøj til at løse differentialligningen med betingelsen y(0) = 1.8.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2018 af janhaa

b)

int dy/y = -0,03 int dt

ln(y) = -0,03t + c

y(t) = y = C*exp(-0,03t)

y(0) = C=1,8

so

y(t) = 1,8*exp(-0,03t)

y(24) = 0,876 (mg/L)

a)

y ' (t) = -0,03*1,2 (mg/L) = -0,036 (mg/L)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2018 af AMelev

#0 a) Indsæt y-værdien 1.2 i differentialligningen, så får du væksthastigheden til det tidspunkt, hvor y er 1.2.

#3 Enheden er ikke rigtig, men bør heller ikke med i beregningerne, da y er uden enhed. Væksthastigheden har enheden mg/L pr. time.


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.