Matematik

honningproduktion

30. maj 2018 af laila2289 - Niveau: 8. klasse

hej jeg har to spørg smål som jeg er ikke rigtige forstår

den forste det er E 

jeg ved at den skal give 394 men hvordan skal jeg regne den ud eller beskriv det 

den anden det er F

det er kun to spørgsmål som jeg ikke forstår håber ikan hjælpe mig 

og i kan se spørgsmålerne på billede 

Vedhæftet fil: IMG_7263.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

I D fandt du at én bi på 21 dage indsamler 21*14*0,070 = 20,58 g nektar.

Så står der at kun halvdelen af nektaren bliver til honning og at det kun er 1/9 af biernes honning der kan udvindes. Den ene bi fra før kan altså på 21 dage producere 20,58/2/9 = 1,143 g honning til biavleren.

For at producere 450 g honning på 21 dage skal biavleren altså bruge 450 / 1,143 = 394 bier.

F

2000 ton / 800000 ton * 100% = 0,25%


Svar #2
30. maj 2018 af laila2289

#1

I D fandt du at én bi på 21 dage indsamler 21*14*0,070 = 20,58 g nektar.

Så står der at kun halvdelen af nektaren bliver til honning og at det kun er 1/9 af biernes honning der kan udvindes. Den ene bi fra før kan altså på 21 dage producere 20,58/2/9 = 1,143 g honning til biavleren.

For at producere 450 g honning på 21 dage skal biavleren altså bruge 450 / 1,143 = 394 bier.

F

2000 ton / 800000 ton * 100% = 0,25%

okay mange takkk


Skriv et svar til: honningproduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.