Matematik

Sandsynlighedregning

30. maj 2018 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Hvis jeg nu skal finde den kombinatoriske sandsynlighed for at ikke slå 1 seksere kast med 3 terninger og tre slag så vil det være:


5/6*5/6*5/6 + 5/6*5/6*5/6 + 5/6*5/6*5/6

er vi enig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2018 af peter lind

Det er en binomialfordeling med p =1/ 6 Med 3 terninger og 3 kast har du ialt 9 muligheder for udfald. Med nøjagtig et udfald med en sekser får du sandsynligheden fo en sekser med en binomialfordeling med p=1/6, n=9 og udfald 1


Svar #2
30. maj 2018 af Aleynaa

Ja men for ikke at slå en sekser? hvordan vil udregningen så se ud? Jeg forstår ikke helt hvad du mener :S hvad har det at gøre med mit spg.. :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2018 af peter lind

Undskyls jeg læste #0 som at der skulle være 1 sekser.  Hvis du har 3 terninger der kastes 3 gange er det da 9*5//6


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Det svarer til at kaste 9 terninger 1 gang. Antal udfald uden seksere er 59  og total antal udfald er 69

sandsynlighed = 59 / 69

Ved mindre at "sandsynlighed for at ikke slå 1" skal forstås som at 2 eller flere seksere er ok?


Svar #5
30. maj 2018 af Aleynaa

hmm ok så giver det måske lidt mening. hvis det nu var med en terning så ville det være 

53 / 63 


Svar #6
30. maj 2018 af Aleynaa

Det er kun sandsynligheden for ikke at slå en sekser med tre terninger med 3 slag


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2018 af peter lind

Hvis du lår 3 terninger 3 gange er det det samme som at slå en terning 9 gange


Svar #8
30. maj 2018 af Aleynaa

ja så med 1 terning så vil det være:

53 / 63 

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. maj 2018 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

#5

hmm ok så giver det måske lidt mening. hvis det nu var med en terning så ville det være 

53 / 63 

Ja hvis du kaster den 3 gange


Svar #11
30. maj 2018 af Aleynaa

Ja med 2 gange så vil det jo være med kast med tre terninger 2 slag:


58/ 68

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. maj 2018 af SuneChr

Sandsynligheden for, i ét kast (med tre terninger), at få lutter ikke-seksere er 53 / 63
Sandsynligheden for, i netop r kast ud af i alt tre kast (med tre terninger), at få lutter ikke-seksere er:

\binom{3}{r}\cdot \left ( \left ( \frac{5}{6} \right )^{3} \right )^{r}\cdot\left ( 1-\left ( \frac{5}{6} \right )^{3} \right )^{3-r}


Svar #13
31. maj 2018 af Aleynaa

vil r så være 0? da min succes er netop at få 0 seksere ? eller vil det være 3 fordi jeg netop vil have 3 ikke seksere? 


Svar #14
31. maj 2018 af Aleynaa

jeg har fået det til 0,0072? og det er så med et kast med tre terninger? og hvis det var med tre terninger med 3 kast så vil det være:

59/69 ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. maj 2018 af SuneChr

Det er vigtigt at holde sig for øje, at kastene, med de tre terninger, alle har sandsynligheden
(5/6)3 ,for, at der ikke forekommer seksere.
Hvad er sandsynligheden for, at der i 0 af kastene ikke forekommer en eneste sekser?  sæt r = 0
Hvad er sandsynligheden for, at der i 1 af kastene ikke forekommer en eneste sekser?  sæt r = 1
Hvad er sandsynligheden for, at der i 2 af kastene ikke forekommer en eneste sekser?  sæt r = 2
Hvad er sandsynligheden for, at der i 3 af kastene ikke forekommer en eneste sekser?  sæt r = 3
Når vi lægger de fire muligheder sammen, får vi 1, da én af de fire muligheder  v i l  indtræffe.
Det ses, at for r = 0 vil der forekomme mindst en sekser blandt de tre terninger. 


Skriv et svar til: Sandsynlighedregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.