Matematik

Vækst og procent

01. juni 2018 af aya111 - Niveau: 10. klasse

Hej nogle der kan hjælpe med denne opgave? 

og prisen for 2014 skal også findes

Vedhæftet fil: iiii.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2018 af mathon


               \small \textup{\AA r 2013:}\; \; \; \; \; \; \; \; 20.070      
               \small \textup{\AA r 2014:}\; \; \; \; \; \; \; \; 20.070\cdot 1.07=21'474.90      
               \small \textup{\AA r 2015:}\; \; \; \; \; \; \; \; 21'474.90\cdot 0.91=19'542.16
               \small \textup{\AA r 2016:}\; \; \; \; \; \; \; \; 19'542.16\cdot 1.06=20'714.69
               \small \textup{\AA r 2017:}\; \; \; \; \; \; \; \; 19'542.16\cdot 0.96=19'886.10
               \small \textup{\AA r 2018:}\; \; \; \; \; \; \; \; 19'886.10\cdot 1.14=22'670.15


Svar #3
01. juni 2018 af aya111

mange tak


Svar #4
01. juni 2018 af aya111

Har et spørgsmål, hvorfor er 2015 ganget med 0,91 istedet for 0,09 og år 2017 er ganget med 0,96 når det er 4 %


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2018 af AMelev

Fordi priserne er faldet med 9% i 2015, dvs. r = -0.09, så fremskrivningsfaktoren er (1+r) = (1 - 0.09)= 0.91. Tilsvarende i 2017 - faldet med 4%.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Vækst og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.