Matematik

Opspsarings- og gældsannuitet

01. juni 2018 af ChristianHEstbæk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. 

Jeg skal til mundtlig årsprøve i matematik og skal besvare følgende sprøgsmål:

·  Forklar/introducer opspsarings- og gælds-annuitet ud fra et eksempel

Nogle forslag til hvordan jeg kan gribe dettte an?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2018 af AMelev

I må have regnet nogle opgaver. Find et par af dem frem og brug som eksempler.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2018 af mathon

Den almene annuitetsformel:

                                              \small A_p=y\cdot \frac{(1+r)^p-(1+r)^{p-n}}{r}                 
som for opsparing
er p=n
                                              \small A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-(1+r)^{n-n}}{r}=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}          

som for stiftelse af gæld
er p=0
                                              \small A_n=y\cdot \frac{(1+r)^0-(1+r)^{0-n}}{r}=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}           


Skriv et svar til: Opspsarings- og gældsannuitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.