Fysik

Varmeoverførsel

05. juni 2018 af Holmo123 - Niveau: C-niveau

Jeg skal forklare hvad varmeoverførsel og energi overførsel, er nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2018 af SuneChr

Et simpelt forsøg der ikke kræver externe instrumenter:
Når det er koldt, gnider man hænderne og får varmen. Her er mekanisk energi blevet omdannet til varmeenergi. Er det ekstra koldt, kan man foretage kuskeslag, hvor endnu mere mekanisk energi omdannes til varmeenergi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2018 af mathon

I et isoleret system er energien konstant, men den kan helt eller delvis skifte form.

Varmeenergi = indre energi = summen af molekylernes kinetiske og potentielle energi.

Temperaturen er et mål for moleylernes gennemsnitlige kinetiske energi:

                         \small <\tfrac{1}{2}mv^2>=\tfrac{3}{2}kT\; \; \; \; \; \; \; k=1.38\cdot 10^{-23}\; \tfrac{J}{molekyle\cdot K}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2018 af mathon

korrektion:

Temperaturen i en gas er et mål for moleylernes gennemsnitlige kinetiske energi:

                         \small <\tfrac{1}{2}mv^2>=\tfrac{3}{2}kT\; \; \; \; \; \; \; k=1.38\cdot 10^{-23}\; \tfrac{J}{molekyle\cdot K}


Skriv et svar til: Varmeoverførsel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.