Matematik

Hjælp til eksamen tak :)

09. juni 2018 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen! 

Når man har et spørgsmål der lyder sådan her gør rede for lineære funktioner f(x)=ax+b hvor meget skal man så sige om det? 

Håber at der er nogle der kan hjælpe :) 

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2018 af Lyseslukker (Slettet)

Som minimum bør du forklare hvorfor dette er tilfældet, altså hvad siger a-tallet om en lineær funktion grafisk og det samme gælder for b-tallet. Tegn gerne betydningen for at vise, at du har forstået det. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2018 af StoreNord

Hvorfor nøjes med minimum.
Du kunne også vælge 2 tilfældige punkter, og finde funktionen for en ret linje der går igennem de to punkter.
Hvis du få  tid kan du finde skæringen mellem 2 rette linjer,


Svar #3
09. juni 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Altså det er til en mundtlig eksamen og jeg har ikke særlig lang tid :/ 


Svar #4
09. juni 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Jeg har forklaret tallet a og b og hvordan y-værdien vokser hver gang x-værdien vokser med 1 

Er der mulighed for at jeg kan spørge om en ting mere? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2018 af StoreNord

Det er jo ikke 10. klasse, vel?         :)

Spørg løs.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2018 af AMelev

Når du skal lave en redegørelse, skal du bla. bevise nogle af de formler og sætninger, der gælder.
Desuden bør du have monotonien med.
Er det hele spørgsmålet?
I givet fald skal du nok supplere fx med skæring mellem to linjer f(x) = a·x + b og g(x) = c·x + d, differentialkvotient, tangent eller andet som har relevans i forhold til spørgsmålet.


Svar #7
11. juni 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

I det vedhæftede dokument kan du se hele spørgsmålet #6 :) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. juni 2018 af AMelev

Der står jo direkte, at du skal bevise beregningsformlen for a, og der indgår også netop tangenter.
Desuden skal du gøre rede for betydningen af a (1 th ~ a op) og b = f(0).
Du kan bevise det og beregningsformlen for b, men de skal prioriteres efter det, der kræves direkte.
Hav så skæring mellem linjerne i baghånden (2 ligninger med 2 ubekendte) - det kunne blive hevet frem i samtalen.


Svar #9
11. juni 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Kunne jeg måske få dig til at se på det jeg har skrevet? :) #8


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. juni 2018 af AMelev

OK.


Skriv et svar til: Hjælp til eksamen tak :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.