Matematik

Differentialregning

18. juni 2018 af Skolemat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej et hurtigt spørgsmål:

Hvilken sammenhæng der er mellem xog kvadratroden af x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2018 af ringstedLC

De er hinandens inverse, da √x2 = x


Svar #2
18. juni 2018 af Skolemat (Slettet)

#1

De er hinandens inverse, da √x2 = x

Hvad vil det sige?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. juni 2018 af ringstedLC

inverse ≈ omvendt. Du har måske en knap på lommeregneren, der hedder "INV". Den bruges, f. eks. ved trigonometri. I CAS skrives gerne "sin" og så "sin-1". Det er også en omvendt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. juni 2018 af SuneChr

For alle a gælder:
√(a2) = |a|


Svar #5
18. juni 2018 af Skolemat (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2018 af AMelev

Dit emne er differentialregning, men du spørger tilsyneladende om noget helt andet. Hvad er det egentlig, du gerne vil vide?

Den inverse/omvendte funktion til f er en funktion, der "ophæver" f. Generelt: f(x) = y ⇔ x = f-1(y)
√ "ophæver" ...(±), ... 2 "ophæver" √, log "ophæver" 10^.. (og omvendt) , ln  "ophæver"  e^..  (og omvendt), n'te rod "ophæver" ...n  (og omvendt) osv.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.