Matematik

Vektor

24. juni 2018 af Kbrondby - Niveau: A-niveau

Hej, 

En som kan forkalre mig hvordan vejen fra: vektor b - vektor a = - vektor a + vektor b ud fra vedhæftet billede? 

Jeg kan godt forstår - vektor a + vektor b, men den anden vej rundt giver ingen mening. 

Vedhæftet fil: Vektor.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juni 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. juni 2018 af peter lind

a-b er jo vektoreren med samme længde men modsat retning som b-a altså er a-b=-(b-a)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. juni 2018 af Soeffi

#0. Prøv at dele de to tilfælde op som vist.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Brugbart svar (1)

Svar #4
24. juni 2018 af Eksperimentalfysikeren

Vi har brug for lidt flere bogstaver. Det sted, hvor vektorerne a og b har fælles begyndelsespunkt, kaldes O.

Endepunkterne af de samme to vektorer kaldes A og B. Tegningen viser så, at -a+b= vektor -OA+OB = AO+OB = AB. Tegn nu en ny repræsentant for a med endepunkt i B. Den har så et begyndelsespunkt C. BC er så -a. OC er så OC = OB+BC = b+(-a) = b-a.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. juni 2018 af guuoo2 (Slettet)

Se de røde repræsentanter for a og b for at forstå den anden vej rundt:

Vedhæftet fil:tegning.png

Brugbart svar (1)

Svar #6
24. juni 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det var ikke helt sådan, jeg beskrev det, men det er den samme idé.


Svar #7
24. juni 2018 af Kbrondby

Tak - nu tror jeg, at jeg har den :)

Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.