Matematik

Ligningssystemer

12. juli 2018 af Johan873 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen herinde der kan løse det her ligningssystem for mig?


Svar #1
12. juli 2018 af Johan873 (Slettet)

x - y = 4 ^ 2x + y - 11 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juli 2018 af SuneChr

Læg de to ligninger sammen. Derved forsvinder y. Løs herefter ligningen m.h.t. x og indsæt den fundne værdi for x i en af de to oprindelige ligninger.
Hint:  Man kan først ordne begge ligninger således, at x og y står på venstre side og konstanterne på højre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juli 2018 af mathon

                \small x-y=4
                \small \small \underline{2x+y=11}


Svar #4
12. juli 2018 af Johan873 (Slettet)

hvordan skal jeg skrive det ned?

er der ikke mere end det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juli 2018 af mathon

\small \textbf{Som anvist i }\#2\textup{ L\ae g de to ligninger sammen.}


Svar #6
12. juli 2018 af Johan873 (Slettet)

hvad giver det så?

er det 2x = 7 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juli 2018 af mathon

\small \textbf{sum:}

               \small \small 3x=15

               \small x=5        \small \textup{som indsat i x-y=4 }      \small \textup{som anvist i }\# 2.
\small \textup{giver:}
               \small 5-y=4
               \small \small 1=y


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juli 2018 af mathon

\small \textbf{Tjek p\aa \ l\o sningsberegning:}

                     \small \underline{\textup{venstresider}}                                \small \underline{\textup{h\o jresider}}

                      \small 5-1                                                  \small 4

                      \small 2\cdot 5+1-11                                   \small 0?


Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.