Matematik

Bayes Rule

20. juli 2018 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

In my pocket there are two coins. Coin 1 is unbiased, so the likelihood P r(h = 1|c = 1) of getting heads is 0.5 and the likelihood P r(h = 0|c = 1) of getting tails is also 0.5. Coin 2 is biased, so the likelihood P r(h = 1|c = 2) of getting heads is 0.8 and the likelihood P r(h = 0|c = 2) of getting tails is 0.2. I reach into my pocket and draw one of the coins at random. There is an equal prior probability I might have picked either coin. I flip the coin and observe a head. Use Bayes’ rule to compute the posterior probability that I chose coin 2.

Jeg sidder og laver noget statistik, også støder jeg på denne opgave, nogle der kan fortælle mig / vise mig hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juli 2018 af guuoo2 (Slettet)

Indsæt i bayes rule når

B = "observe head"
A = "coin 2 is drawn"

P(A|B)=\frac{P(B|A)P(A)}{P(B)}=\frac{(0.8)(0.5)}{0.8\cdot 0.5+0.5\cdot 0.5}


Skriv et svar til: Bayes Rule

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.