Matematik

Finansiel regning

26. juli 2018 af Johan873 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 2:

Der sættes 6000 kr. ind på en bankkonto. Renten på kontoen er 2.60% p.a. Beregn saldoens størrelse efter 6 år.

__________

Ved godt at det er kapitalfremskrivnings formlen vi skal bruge, men kan ikke lige komme frem til svaret. Nogen der kan hjælpe? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juli 2018 af mathon

\textbf{Saldo efter 6 \aa r:}
                                      K_6=\left ( 6000\; \textup{}{kr} \right )\cdot 1.026^6


Svar #2
26. juli 2018 af Johan873 (Slettet)

Hvis det nu er Kapitaltilbageskrivning man skal bruge, hvordan skal man så skrive det op?

__________

Opgave:

En bankkonto giver 3.5% i rente p.a. Hvis der skal stå 5000 kr. på kontoen d. 1/4 2013, hvilket beløb skal så sættes ind d. 1/4 2009?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juli 2018 af Bibo53

Du skal bruge tilbageskrivningsformlen K_0=K_n\cdot(1+r)^{-n} med n=4 og r=0,035. Den følger af fremskrivningsformlen K_n=K_0\cdot(1+r)^n ved at dividere med (1+r)^n, hvilket giver

K_0=\frac{K_n}{(1+r)^n}=K_n\cdot(1+r)^{-n}.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juli 2018 af mathon

og dermed:
                              K_{1/4\; 2009}=K_{1/4\; 2013}\cdot \left (1+r \right )^{-4}=\left (5000\; kr \right )\cdot 1.035^{-4}


Skriv et svar til: Finansiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.