Matematik

Hjælp!

06. august 2018 af wohoo1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Forstår ikke helt hvad jeg skal gøre - nogle der kan hjælpe mig :-)

Opgave 1) Omskriv vha. potensregnereglerne udtrykket (x⋅y)^6⋅x−1⋅y^6 til formen x^a⋅y^b.  

Opgave 2) Omskriv vha. potensregnerelerne udtrykket x^7⋅y^5/x^3⋅x^4⋅y^3 til formen x^a⋅y^b. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

(xy)6x-1y6 = x6-1y6+6 = x5y12

eller

(xy)6x-1y6 = (x*y)*(x*y)*(x*y)*(x*y)*(x*y)*(x*y) * x-1 * y*y*y*y*y*y
                 = x*x*x*x*x*x * y*y*y*y*y*y / x * y*y*y*y*y*y
                 = x*x*x*x*x * y*y*y*y*y*y*y*y*y*y*y*y
                 = x5 y12

Jeg tror du har skrevet opgave 2 forkert. Mener du ikke  x^7 ⋅ y^5 / (x^3 ⋅ x^4 ⋅ y^3). I så fald skriv potenserne ud i tæller og nævner som explicite multiplikationer og se hvor mange x'er og y'er der annulerer hinanden.


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.