Matematik

Intergral - hjælp

17. august 2018 af Loise3434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal bestemme en bestemt intergral, jeg har fået TI-Nspire til at intergrer for mig. Men ville spørge om hvilke regneregler gælder for det første led. Har kigget i mine bøger men fandt ikke rigtige noget. 

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2018 af ringstedLC

Hvad mener du med " det første led"?. Hvad er intervallet? Se her om bestemte integarler:

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/integralregning/bestemt-integral-og-areal


Svar #2
17. august 2018 af Loise3434 (Slettet)

Altså hvordan man kommer fra 3x til 3 * x^2 / 2 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2018 af mathon

            \small \int _03x\mathrm{d} x=3\cdot \int x\mathrm{d} x=3\cdot \tfrac{1}{2}\cdot x^2=\tfrac{3}{2}x^2


Svar #4
17. august 2018 af Loise3434 (Slettet)

Hej 
Jeg tror ikke at jeg helt forstår det 

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2018 af mathon

en efterprøvning
viser:
                                                \small \left (\tfrac{3}{2}x^2 \right ){}'=\tfrac{3}{2}\cdot 2\cdot x^{2-1}=3x
     altså var integrationen 
                                                \small \int _03x\mathrm{d} x=3\cdot \int x\mathrm{d} x=3\cdot \tfrac{1}{2}\cdot x^2=\tfrac{3}{2}x^2
     rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Du kan bare bede TI om regnereglen ved at skrive
  integral(x^n, x) + k


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2018 af Festino

#2 En potens x^n bliver ved integration til \frac{1}{n+1}x^{n+1}. Specielt bliver x=x^1 ved integration til \frac{1}{2}x^2. For at integrere 3x lader vi den multiplikative konstant 3 blive stående og integrerer x. Herved får vi

3\cdot\frac{1}{2}x^2=\frac{3}{2}x^2.


Skriv et svar til: Intergral - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.