Matematik

Cirklens ligning

21. august 2018 af Warrio - Niveau: A-niveau

Hej :) 

Jeg er ved at genoplæse lidt i matematikken før studiestart, og har lidt svært ved at huske hvordan det er man omskriver cirklens ligning for at kunne aflæse cirklens centrum og radius. 

1) 

x^{2}+y^{2}=1

2) 

x^{2}-2x+y^{2}+2y-23=0

3)

x^{2}+4x+y^{2}=0

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2018 af PeterValberg

Se video nr. 30 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
21. august 2018 af Warrio

Tusinde tak for videoen, den hjalp virkelig meget :D 

Men et lille spørgsmål til den første.... er det så rigitigt sådan her:

x^{2}+y^{2}-1=0

(x-0)^{2}+(y-0)^{2}=1^{2}

Altså at jeg bare insætter nul da der ikke står andet end: x^{2}+y^{2}

Og at centrum er (0,0) og r = 1 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2018 af mathon

#2
        Ja - det er rigtigt.


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.