Matematik

Talrække

22. august 2018 af SJKA - Niveau: 7. klasse

Hej mennesker!

Jeg har brudt mit hovede på denne talrække i lang tid nu, så nu har jeg besluttet mig at spørge om hjælp her :-)

3, 12, 25, 42, ?, 88

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2018 af PeterValberg

Prøv at se på forskellen mellem tallene, altså hvor meget der bliver lagt til,
det kan være der tegner sig et mønster der :-)

talrækken:    3, 12, 25, 42, ?, 88

  3
12 = 3 + 9
25 = 12 + 13
42 = 25 + 17
  ? = 42 + ...
88 = ? + ....

Der er et mønster i de tal, der lægges til (markeret med gult).
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
22. august 2018 af SJKA

Mange tak pvm :-)


Skriv et svar til: Talrække

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.