Fysik

Tyngekraft

22. august 2018 af TKCA1 - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med nedenstående opgave? Jeg er lidt i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge og hvad F er i denne sammenhæng.

Der er planer om sende en astronaout til Mars engnang i fremtiden. På Mars overfalde vil en person med massen 90 kg være påvirket af en tyngdekræft hvis størrelse er 336 N

Beregn tyngdeaccelerationen på Mars.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2018 af mathon

                  \small g_{Mars}=\frac{336\; N}{90\; kg}=


Svar #2
22. august 2018 af TKCA1

Nårh ok, så g er mars:) Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Ftyngde = m * g  <=>

g = Ftyngde / m

gMars = 336 N / 90 kg = 3,7 m/s2


Skriv et svar til: Tyngekraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.