Matematik

Reducer...

22. august 2018 af Warrio - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har to udtryk, som jeg skal reducer. Den ene er:

(\frac{(xy)^3}{x})^{-3}

Hvad jeg har gjort indtil videre er:

\frac{(xy)^{-9}}{x^{-3}}

Kan jeg så godt gør det her:

\frac{x^{-9}y^{-9}}{x^{-3}}=x^{-3}y^{-9}.... Er det korrekt 

Det andet udtryk ser således ud:
x^{3}*(3x)^{2}x^{-4}\frac{x^{0}}{x^{-5}}

Den er jeg blevet lidt væk i..... Håber der er nogen som kan hjælpe mig.

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Den sidste giver

x-9y-9 / x-3 = 

x-9-(-3)y-9 = 

x-6y-9


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

x3 * (3x)2 * x-4 * x0 / x-5 =

x3 * 9x2 * x-4 * x0 / x-5  =

9*x3+2-4+0-(-5) = 

9x6


Svar #3
22. august 2018 af Warrio

Tusinde tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Reducer...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.