Matematik

Finansregning

24. august 2018 af JakobEmilLD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe hér med spørgsmål b?

Bestem den samlede restgæld efter 3 år og bestem(evt. ved hjælp afCAS),efter hvor mange måneder den samlede restgæld på de to lån er mindre end 1000000kr., når det antages, at renterne på de to lån ikke ændres

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2018 af mathon


Svar #2
24. august 2018 af JakobEmilLD (Slettet)

Har du en løsning til spørgsmål b? manthon


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2018 af peter lind

I et regneark kan du lave to søjler, hvor du beregner restgælden på det to lån. Alternativ kan du lave en formel for restgælden og sætte den til 1000000 kr


Svar #4
24. august 2018 af JakobEmilLD (Slettet)

Kan du guide mig igennem. Jeg har ikke været igennem denne type materiale før.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2018 af peter lind

beregn renterne efter hver indbetaling og derfra restgæld. Mere præcist hvis gælden kaldes i termin i kaldes gi får du restgælden til termin i+1 gi+1 = gi +r*gi-ydelse


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2018 af mathon

b)
             \small \begin{array}{lccr} &&&\textup{efter tre \aa r}\\ \textup{restg\ae ld p\aa \ realkreditl\aa n}&1.45\cdot 10^6\cdot 0.70\cdot 1.0023^{36}-5508\cdot \frac{1.0023^{36}-1}{0.0023}&=&896'033.43\\ \textup{restg\ae ld p\aa \ bankl\aa n}&2.6\cdot 10^5\cdot 1.0042^{36}-2762.79\cdot \frac{1.0042^{36}-1}{0.0042}&=&\underline{195'212.72}\\ \textup{samlet restg\ae ld:}&&=&1'091'246.15 \end{array}


Svar #7
24. august 2018 af JakobEmilLD (Slettet)

Tak. Jeg havde løst den i mellemtiden :-)

Kan du hjælpe mig i min anden tråd om sandsynlighed?


Skriv et svar til: Finansregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.