Fysik

Sluthastighed

24. august 2018 af Jens1901 - Niveau: C-niveau

"En person kaster sig ud fra en 12 meter vippe i svømmehallen. Hvilken sluthastighed rammer han vandets overflade med?" Hvilken formel skal jeg bruge for at løse følgende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2018 af peter lind

Brug energibevarelse


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2018 af mathon

                       \small 2\cdot g\cdot \Delta h=v^2-{v_0}^2      \small \textup{hvor }v_0\textup{ = 0}

                       \small 2\cdot g\cdot \Delta h=v^2

                       \small v=\sqrt{2\cdot g\cdot \Delta h}

                       \small \small v=\sqrt{2\cdot \left (9.82\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot (12\; m)}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Energi i toppen:

Emek, top = mgh

Energi lige før han rammer vandet:

Emek, bund = ½mv2

Da den mekaniske energi er bevaret, har du

Emek, top = Emek, bund  <=>

mgh = ½mv2  <=>

v = √(2gh)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2018 af mathon

                      \small v=\sqrt{2\cdot \left (9.82\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot (12\; m)}\; \; \; \; \textup{b\aa de ud fra en kinematisk og en dynamisk betragtning}

                      \small v=\sqrt{2\cdot \left (9.82\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot (12\; m)}=15.35\; \tfrac{m}{s}=55.3\; \tfrac{km}{t}


Skriv et svar til: Sluthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.