Matematik

hjælp

24. august 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

det fordi jeg har regnet fordoblingstallet  ud , men ville det så betyde at  i ca år  2011 ville det årlige udgifter til lobbyarbejde  i den amerikansk kongres fordoble?

Vedhæftet fil: ii.PNG

Svar #1
24. august 2018 af hannah9 (Slettet)

her er det jeg fået det til

Vedhæftet fil:fordobling.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

#0

#1

Som du kan se i data er der 2001 alt for tidligt.
Jeg ved ikke hvorfor du får 1.82, men
   log(2) / log(1.095) = 7.6376182


Svar #3
24. august 2018 af hannah9 (Slettet)

måske for mange dec.... men så i år 2016  ville det årlige udgifte til lobbyarbejde  i den amerikansk kongres fordoble?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

2016 - 2009 = 7 er mindre end 7.6376, dvs. i 2016 vil beløbet være mindre end dobbelt hvad det var i 2009
2017 - 2009 = 8 passerer 7.6376,          dvs. i 2017 vil beløbet være mere end dobbelt hvad det var i 2009


Svar #5
24. august 2018 af hannah9 (Slettet)

hvorfor er der to svar?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2018 af ringstedLC

Læg mærke til, at du ikke skal beregne i hvilket årstal, udgiften er fordoblet, blot fordoblingstallet. Med hensyn til afrunding. så er 2 decimaler rigeligt.

I #4 ses hvordan du skulle have beregnet i hvilket årstal fx 2009 udgiften ville være fordoblet, når T = 7.64. Det ses at i løbet af 2017, vil udgiften være fordoblet, altså ville svaret være: I år 2017.


Svar #7
24. august 2018 af hannah9 (Slettet)

kan passse med 75,8% større end den faktisk årlige udgift?

Vedhæftet fil:here.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Jeg har ikke prøvet, men du kan checke det ved at se om

2.6 * 1.758 = modellens værdi


Svar #9
24. august 2018 af hannah9 (Slettet)

4,57? derefter sige 2,6 / 4,57 * 100= 56,8%?


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. august 2018 af ringstedLC

\begin{align*} Model_{2010} &= 1.405\cdot 1.095^{11}\\ &=3.81\\ Model-fakt.\;udg.&=\frac{3.81-2.6}{2.6}\cdot 100\%\end{align*}


Svar #11
25. august 2018 af hannah9 (Slettet)

hvorfor opløfter men 11?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

x står for "antal år efter 1999"
Dvs. x=11 svarer til 2010


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. august 2018 af ringstedLC

#11:

\begin{align*} Model_{1999} &= 1.405\cdot 1.095^0\\ 1.095^0&=1\Downarrow\\ Model_{1999} &= 1.405\\ Model_{2000} &= 1.405\cdot 1.095^1\\ 1.095^1&=1.095\Downarrow\\ Model_{2000} &= 1.405\cdot 1.095=1.5385\\ ...\\ Model_{2010} &= 1.405\cdot 1.095^{11}\\&=3.81 \end{align*}


Svar #14
26. august 2018 af hannah9 (Slettet)

er det formel for finde ac?

Vedhæftet fil:formel.PNG

Svar #15
26. august 2018 af hannah9 (Slettet)

der*


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. august 2018 af ringstedLC

Undlad at blande nye spørgsmål ind i gamle tråde!

#14 og 15: Der er ikke noget linjestykke, der hedder "ac" i trekant ABC. Det hedder AC eller b.

Brug cosinusrelationerne fordi du kender en vinkel og to sider.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.