Matematik

Bestemme tal i funktion

26. august 2018 af Lolerlife - Niveau: A-niveau

Hej derude. 
Jeg står med denne opgave, og ved ikke hvordan det skal udregnes. 

Der er givet en funktion: 

f(x)=\frac{b}{x}-x^2

Grafen for f, går gennem punktet 2,1

a) Bestem tallet b 

?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

At grafen går gennem punktet (2,1) betyder at f(2) = 1. Så vi har:

f(2) = 1  <=>

1 = b/2 - 22  <=>

1 = b/2 - 4  <=>

5 = b/2  <=>

b = 10


Skriv et svar til: Bestemme tal i funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.