Fysik

Aflevering

28. august 2018 af Lasse8989 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en aflevering for, men sidder fast i opgave c .Håber der er nogle der kan hjælpe mig 

Vedhæftet fil: Udklip1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2018 af SelmaWho (Slettet)

Ekin=0.5*m*v^2

Isolér v

v=kvad.rod(1456.9 J/(0.5*3kg)=31.17 m/s

Og nej dens vægt betyder ikke noget.

Synes dog det virker som en meget høj fart.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. august 2018 af mathon

                        \small \small E_{pot}=\left (3\; kg \right )\cdot \left (9.82\;\tfrac{ N}{kg} \right )\cdot \underset{h}{\underbrace{(120\; m)\cdot \sin(9\degree)}}

c)

                        \small m\cdot g\cdot h=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2
\small \textbf{Ved division med m p\aa \ begge sider ses, at massen ingen betydning har for beregningen af bilens hastighed }\small \textbf{ved bakkens fod.} 


Svar #4
28. august 2018 af Lasse8989 (Slettet)

Hej tak for jeres forslag. 

Så det vil sige at man finder hastigheden ved at isolerer v fra formlen for den kinetiske energi 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2018 af mathon

c)
                        \small m\cdot g\cdot h=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2        \small v>0              \small \textup{ved division med \textbf{m}:}

                        \small g\cdot h=\tfrac{1}{2}\cdot v^2

                        \small v=\sqrt{2\cdot g\cdot h}


Svar #6
28. august 2018 af Lasse8989 (Slettet)

Forresten de to udtryk du har sat lig med hinanden er formlen for potentiel energi og kinetisk energi ik? Men hvorfor gør du det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2018 af mathon

#6

         ...fordi energien er bevaret, når der ikke er gnidning eller luftmodstand - selv om den skifter form.


Skriv et svar til: Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.