Fysik

kWh

31. august 2018 af NW12 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg skal have hjælp til en opgave. Opgaven lyder som følgende:

Et fjernsyn har en effekt på 86 W. Fjernsynet er tændt i 1 timer & 45min. 

a. Beregn energiforbruget

b. Find en typisk pris for 1 kWh elektrisk energi fra elværket. Regn ud, hvad det koster at have et fjernsyn tændt i 1 time & 45 min.

Nogen som kan hjælpe?:). Vil meget gerne have en forklaring på hvordan man nemmest udregner dette:).


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2018 af janhaa

a)

P= E/t

86 = E/1,75

E = 150,5 J.


Svar #2
31. august 2018 af NW12

Kan du forklarer hvordan du udregner det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2018 af mathon

                               \small \textup{Energi}=\textup{effekt}\cdot \textup{tid}

                               \small E=(0.086\; kW)\cdot (1.75\; h)=0.1505\; kWh


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2018 af mathon

hvis du sætter prisen for 1 kWh til 1.50 kr
har du:
                   \small \small \textup{energiforbrugspris}=\left ( 0.1505\; kWh \right )\cdot \left ( 1.50\tfrac{kr}{kWh} \right )=0.2258\; \textup{kr}=22.58\; \textup{\o re}


Svar #5
31. august 2018 af NW12

Tusind tak!:). Hvorfor siger du 1,75h?

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2018 af mathon

\small 45\textup{ minutter er }\frac{45}{60}\textup{ time = }\frac{3}{4}\textup{ time}=0.75\textup{ time}


Svar #7
31. august 2018 af NW12

Tak for hjælpen:)

Skriv et svar til: kWh

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.