Matematik

kvadrattal

01. september 2018 af aya111 - Niveau: C-niveau

Hej nogle der kan hjælpe med denne aflevering?

Opgave 5 og 6

Vedhæftet fil: image1 (1).JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2018 af swpply (Slettet)

Opgave 5:

(a)               k(x) = x^2,

(b)              k(6) = 2\cdot f(5) + 6 

(c)              k(x) = 2\cdot f(x-1) + x

prøv om du kan gennemskue hvorfor dette er sandt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2018 af swpply (Slettet)

Du er velkomen til at skrive dit argument for hvorfor (a) er sand. Så vil jeg gerne læse det og give dig feedback på gyldigheden deraf :-)


Svar #3
01. september 2018 af aya111

Opgave a: fordi sidelængden er x og k=x og man ganger de to for at finde resultatet? er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2018 af swpply (Slettet)

Ja, så det er ligesom at beregne et areal at et kvadrat. Her kan sidelængderne dog kun være positive heltal (dvs. 1, 2, 3, 4, ....).

Det giver altså ikke nogen mening at snakke om k(1.2) eller k(π) selvom 1.22 og π2 begge eksitere, da hverken 1.2 eller π er positive heltal.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2018 af swpply (Slettet)

Prøv om du kan forklare mig hvorfor (b) og (c) er sande.

Hint: et kvadrat som dem vi ser på kan betragtes som to trekanter og en diagonal. Hvilke dele af formlerne svare til trekanter og hvilke til diagonalen.


Svar #6
01. september 2018 af aya111

de to har jeg det svært ved


Skriv et svar til: kvadrattal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.