Fysik

Balancevægt

01. september 2018 af hashim23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har svært ved følgende opgaveformulering:

Figur 2.1 (vedhæftet i en sepereret fil) viser en balancevægt, som består af en vægtstang som vipper om punktet C, og to ens skåle som hænger i punkterne A og B. Punkterne A og B er lige langt fra C. Hver af de to skåle med kæder vejer
472 g. Vægtstangens masse er forsvindende lille. 

Vinklen φ på figur 2.1 er 161°. En mønt bliver lagt i den venstre skål. Herefter indstiller sig en ny ligevægt hvor armen CB til den højre skål ligger fuldstændig vandret.         

Opg.

Hvad er møntens masse?

Håber på hjælp.

Mvh.

Mohammad

Vedhæftet fil: balancevægt.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2018 af AngelOneOne

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2018 af Eksperimentalfysikeren

Kald længden AC = BC for L, massen af mønten mm og massen af én vægtskål ms = 472g.

Du skal så finde kraftmomenterne om C. De skal være lige store, ellers vil vægten bevæge sig.

På højre side har du kraften FB = g*ms. Armen er L, så momentet er MB = g*ms*L.

På venstre side er kraften FA = g*(ms+mm) og armen L*cos(φ), så momentet bliver MA = g*(ms+mm)'L*cos(φ).

Sæt de ti momenter lig hinanden, løs ligningen med hesyn til mm og indsæt talværdierne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2018 af ringstedLC

#2: ... • cos(180º - φ)?


Skriv et svar til: Balancevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.