Matematik

Maple indskrivning af graf?

02. september 2018 af Elninoo - Niveau: B-niveau

Skal skrive min matematik aflevering på maple, vi har kun brugt det 1 gang......

Skal skrive formlen y=-3x-3 hvordan gør jeg det?

Plot=-3x-3. Den vil ik tillade mig, plz en eller anden hjælp asap 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2018 af MatHFlærer

plot([-3x-3])
Ellers definer y som
y(x):=-3*x-3
og skriv
plot(y(x))

Hvis du ønsker i et bestemt område så
plot(y(x),x=-1..6,y=-4..8)

Du kan altid ændre tallene ovenfor :)

Flere spørgsmål? Fyr løs

Svar #2
02. september 2018 af Elninoo

Yes har jeg fundet ud af, men jeg har to funktioner som jeg vil lave grafer med.

f(x)=3x+6 og g(x)-4x+8. 

Så er spørgsmålet, D( forklar betydningen af f(x) og g(x) er det ikke der hvor punkterne skære hinanden? Derfor vil jeg lave en graf, der beviser det... How 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2018 af MatHFlærer

Ja, det kan du naturligvis vise analytisk ved at løse f(x)=g(x).

Men det du skal gøre i Maple for at vise det grafisk er at definere dine funktioner. (Har du glemt "=" tegnet ved g(x)?)

Så skriver vi:

Du kan altid ændre på tallene hvis du ønsker ovenstående i evt. større perspektiv. 


Svar #4
02. september 2018 af Elninoo

Yes, jeg havde glemt = tegnet. 

Men jeg er dog ikke sikker på at jeg skal finde ud af hvor grafen krydser hinanden nu når jeg kigger på det. 

"Forklar betydningen af f(x) = g(x).  Det er vel ikke hvor graferne stiger hinanden? Er det... Er lidt forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2018 af MatHFlærer

Hvis f(x)=g(x) så skærer graferne hinanden i et bestemt x, præcis som jeg har gjort i Maple. Derfor skal du forklare og/eller vise at funktionerne skærer hinanden.

Skriv et svar til: Maple indskrivning af graf?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.