Fysik

Hydrogenatomet

02. september 2018 af chiladak - Niveau: C-niveau

En foton udsendes fra hydrogenatomet. Udsendelsen sker ved elektronovergang mellem banenummer 7 og banenummer 2. Beregn bølgelængden af den udsendte foton. Angiv svaret i enheden nm. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2018 af StoreNord

Hvordan kan Brint have 7 baner, når det kun har 1 elektron?
https://www.ptable.com/?lang=da


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2018 af swpply (Slettet)

#1

Hvordan kan Brint have 7 baner, når det kun har 1 elektron?
https://www.ptable.com/?lang=da

Brint atomet har tællelig-uendeligt mange baner, eftersom der med bane nr. n  blot menes en numerering af egenenergi tilstandende for brint atomet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2018 af StoreNord

Okay!


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2018 af swpply (Slettet)

#0

En foton udsendes fra hydrogenatomet. Udsendelsen sker ved elektronovergang mellem banenummer 7 og banenummer 2. Beregn bølgelængden af den udsendte foton. Angiv svaret i enheden nm. 

Dette gør det ved brug af Rydbergs formel:

                                                                   \frac{1}{\lambda} = R\bigg(\frac{1}{n^2}-\frac{1}{m^2}\bigg),

hvor du skal bruge at i dit tilfælde er n = 2 og m = 7.

NB. R er Rydbergs konstant. Du kan slå dens værdi op i din fysisk bog.

En sidste lille komentar. Den overgang du er ved at bergene tilsvare den femte spektral linje i Balmer serien (https://en.wikipedia.org/wiki/Balmer_series).


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2018 af swpply (Slettet)

Er du lykkes med opgaven. Hvis ikke skriv ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2018 af mathon

                     \small \small \lambda ={R_{yd}}^{-1}\cdot \frac{1}{\frac{1}{2^2}-\frac{1}{7^2}}=\left ( 91.1267\; nm \right )\cdot \frac{1}{\frac{1}{4}-\frac{1}{49}}=\left ( 91.1267\; nm \right )\cdot \tfrac{2^2\cdot 7^2}{7^2-2^2}


Skriv et svar til: Hydrogenatomet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.