Fysik

Energiniveau

02. september 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan berenges fotonens energi hvis bølgelængden er 310,2 lamda 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2018 af peter lind

 E = h*f = h*c/λ


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2018 af mathon

                 \small E_{foton}=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{\lambda }


Svar #3
02. september 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Hvor kommer 1239,84 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2018 af mathon

          \small h=6.62607\cdot 10^{-34}\; J\cdot s=4.13567\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s

          \small c=2.99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s}=2.99792\cdot 10^{17}\; \tfrac{nm}{s}

          \small h\cdot c=\left (4.13567\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^{17}\; \tfrac{nm}{s} \right )=1239.84\; eV\cdot nm


Svar #5
02. september 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Okay tak


Svar #6
02. september 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Så det vil give 3,96 eV 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2018 af mathon

           \small E_{foton}=4.0\; eV


Skriv et svar til: Energiniveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.